Na tomto webu jsou uloženy "záložní kopie" některých mých vybraných textů. Většinu najdete v originále na www.akciecz.com či www.vrchol.net.

neděle 28. března 2010

Petr Fiala: Fialový blog na iDNES a panika na trhu

Je to sotva týden, co jsem čtenáře upozorňoval na nový Fialový blog o investování. Přiznám se, že sám nejsem jeho pravidelným čtenářem. Každý nový blog na téma investování a obchodování na burze je však velmi vítán.

Jeden z mých pravidelných čtenářů mě dnes upozornil na nový příspěvek a je jím znepokojen. Pokud by to byla pravda, co zde pan Fiala píše, čekají nás desítky let poklesu finančních trhů a tedy akcií.

Předem upozorňuji, že nemám nic proti rozdílným názorům na investice. Každý má právo na vlastní názor a já nebudu nikomu vnucovat názory své.

Nemohu se však ubránit následujícímu hodnocení nového příspěvku na Fialovém blogu:

  1. Burziány, kteří se rozhodují výlučně na základě TA považuji za blázínky a fantasty.
  2. Pan Fiala je nadšený do technické analýzy (TA). Rozhoduje se prakticky výlučně na základě TA.
  3. Pan Fiala neuznává fundamentální analýzu.
  4. Pan Fiala je přesvědčený, že investování rozumí lépe než WB, který si celoživotním profesionálním investováním vydělal cca 60.000.000.000 USD. Investiční přístup WB již v současné době prý není užitečný.
  5. Čím více se začítám do onoho příspěvku, tím více jsem přesvědčený, že pan Fiala, přestože má rozsáhlé a obdivuhodné znalosti, ještě ne zcela chápe podstatu akciových trhů.
  6. Řídit se podstatou jeho investičních doporučení by znamenalo dosáhnout zoufalých investičních výsledků.
  7. Investice do ropy se mi v současné době již také jeví jako velmi zajímavá.

Závěr je na vás.

Jan Hýsek